Bevallen in eigen kracht, zwangerschapscursus.
18 november 2018
TRAINING: HET MEADIARIUM, HET MEEST PERSOONLIJKE GEBOORTEPLAN.
13 april 2019

6 april 2019 08:30 - 17:00

levenskracht

stevoortweg 155

Organized By

Levenskracht

TRAUMA bij GEBOORTE Een driedaagse voor zorgverleners.

In deze driedaagse opleiding ligt de focus op het integreren van traumatheorie in je praktijk als zorgverlener en het oefenen en toepassen van integratieve interventies. Voor iedereen die met zwangere vrouwen werkt, bevallingen begeleidt of voor de nazorg instaat.

“Ik heb veel gehad aan de opleiding, veel van de aangereikte tools gebruik ik nog steeds en zijn erg helpend (zeker in aanvulling met de meer algemene trauma-modules die ik reeds volg in mijn therapie-opleiding).” An-Sofie Van Parys.

Wat moet je als zorgverlener weten over trauma? Wat is trauma, wat is traumatisch en wat is het niet? Wanneer is een zwangerschap of bevalling traumatisch voor de moeder en/of het kind? Hoe herken je trauma? Wat zijn de symptomen van trauma? Hoe kan je helpen? Wat mag je doen en wat mag je zeker niet doen? Hoe genees je van trauma?

Dag 1: Traumatheorie: de impact van trauma op lichaam en geest. Traumatische stress. Zwangerschap en trauma. Geboortetrauma. Simpel en complex trauma. Hechtingstrauma. Ontwikkelingstrauma. Secundair trauma.

Dag 2: Trauma herkennen, oefeningen en interventies, do’s en dont’s, Q & A’s.

Dag 3: Terugkomdag: casusbespreking uit de eigen praktijk, feedback toepassing oefeningen en interventies. Wat gaat goed en waar loop je tegenaan?

Waar: Levenskracht, Stevoortweg 155, 3540 Herk de Stad

Data: 17, 24 mei en 7 juni 2019

Van 9 uur, deuren geopend van start om 9.30 tem 17 uur.

Kost: 395 euro alles inclusief.

Inschrijven via leen@veiligbevallen.be

Voor Trauma en Geboorte, 5 sterren  Ik heb er veel van opstoken. Geleerd wat ik wilde leren, niet alleen om op professioneel vlak te gebruiken maar vooral ook op persoonlijk vlak. Wat er dan zeker voor zal zorgen dat ik sterker op professioneel vlak sta. Een aantal steekwoorden: verhelderend, confronterend, aangename sfeer. Martine Moaerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *