Trauma en Geboorte
3 april 2019
Bevallen in eigen kracht,
13 april 2019

13 april 2019 09:30 - 17:00

levenskracht

stevoortweg 155

Voor wie is deze training?
• Iedereen die persoonlijke begeleiding voor zwangeren naar een hoger niveau wil tillen in hun dagelijks werk.
• Iedereen die coaching een warm hart toe draagt.
• Iedereen die de kans op mentale schade ten gevolge van de bevalling wil voorkomen of beperken.
• Iedereen die de vrouw in haar kracht wil zetten en haar zelf daaraan wil laten werken.
• Iedereen die zwangere vrouwen positief terug wil laten kijken op haar bevalling.
• Iedereen die een zwangere vrouw de beste start van het moederschap gunt.

Elke vroedvrouw weet dat wensen, plannen en verwachtingen kunnen leiden tot kleine en grote teleurstellingen.
Teleurstellingen kunnen de basis zijn voor een nare bevallingservaring of zelfs een geboorte trauma veroorzaken (mentale schade).

Als vroedvrouw gunnen we elke zwangere vrouw een goede bevallingservaring. We weten dat een positieve bevallingservaring ook leidt tot betere hechting tussen moeder en kind.
Omdat we een positieve bevallingservaring zo belangrijk vinden doen we er van alles aan om de zwangere daarin te begeleiden. Ons brein en ons bewust zijn, zijn daar voortdurend mee bezig.
Wat dat betreft werken we hard om vrouwen in hun kracht te zetten. Ondanks ons bewust zijn, onze inzet en ons harde werken zijn er nog teveel vrouwen die hun bevalling als naar of traumatisch ervaren.

Voorkomen is beter dan genezen. Hoe kunnen wij mentale schade verder beperken of voorkomen? Als vrouwen in hun bewust zijn kunnen laten ‘schakelen’ tijdens de zwangerschap in plaats van tijdens de bevalling of zelfs achteraf. Ik zie het als en actief proces waarbij de zwangere vrouw aan zet is. Als zij bewust wordt van haar eigen vermogens en onvermogens kan zij ook bewust worden van haar eigen mogelijkheden. En vanuit dat perspectief kan zij haar opties en zorgbehoefte aankijken.

Om dit proces in gang te zetten in de zwangerschap, heb ik, Eliane Coutinho, het Meadiarium ontwikkeld.
Mea: Mezelf en anderen.
Diarium; dagboek/legger. Een legger is een ondergrond om op te bouwen.

Het Meadiarium vormt de ondergrond waarop de zorg gebouwd gaat worden. Het is een werkboek voor zwangere vrouwen waarin zij gestructureerd en stapsgewijs kijken naar hun bevalling en de dingen daarom heen. Zij verzamelen als het ware informatie over hen zelf als mens, hun partner maar ook over de bevalling en het kraambed. De verzamelde informatie is de basis voor het schrijven van een persoonlijk geboorteplan. Het geboorteplan transformeert van een wensenlijst naar een mensenlijst en vormt de basis voor zorg die vrouw behoeft.
In de training het Meadiarium zoveel meer dan een geboorteplan ontdek je het verschil in vergelijking met huidige geboorteplan. Ik sta stil bij de kracht van primaire preventie en de plek die het geboorteplan kan innemen hierin. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek onderbouw ik de meerwaarde van het Meadiarium. Ik vertel je wat het Meadiarium is, hoe het werkt en wat kracht daarvan is. Dat doe ik met behulp van test voorbeelden uit de praktijk. We vergelijken bestaande geboorteplannen met geschreven Meadiaria. En als laatste oefenen we de gesprekstechnieken die je nodig hebt om met de zwangere haar persoonlijke geboorteplan te bespreken.

TRAINER: Eliane Coutinho, vroedvrouw, coach, trainer.
Eliane is niet onder 1 pet te vangen. Een mens van goed, gedreven met hart en ziel. https://www.meacoaching.nl

De KOSTEN van de training zijn 125 euro (ex BTW).

WAAR: Levenskracht, Stevoortweg 155, 3540 Herk de Stad.

DONDERDAG 20 JUNI 2019.
Deuren geopend om 9.30 start om 9 uur.
Deuren geopend om 9.30 start om 9 uur.
Einde voorzien om 17 uur.

INSCHRIJVEN BIJ LEEN@VEILIGBEVALLEN.BE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *